+31 (0) 88 0705 170 info@samendeladderop.nl

Safety Culture Ladder

Onze opleiding

Praktische handvaten om veiliger te werken

Heeft uw bedrijf minder dan vijf medewerkers en ligt uw orderbedrag onder de € 100.000? Dan heeft u geen certificering vanuit de Veiligheidsladder nodig. Toch blijft het belangrijk om aandacht te besteden aan het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf. Voor de veiligheid van uw medewerkers én om als onderaannemer mee te kunnen blijven doen.

De veiligste bouwplaats maak je samen met Acta.

Aantonen veiligheidsbewustzijn

Elke hoofdaannemer die al wat hoger op de Veiligheidsladder opereert, moet het veiligheidsbewustzijn van zijn onderaannemers toetsten. Als onderaannemer moet u dus kunnen aantonen dat u en uw eventuele medewerkers veilig werken.

Wat Acta biedt

Om het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf te vergroten biedt Acta een praktische opleiding.

Training ‘Samen de ladder op’
De opleiding ‘Samen de ladder op’ Is een heel interactieve training, verdeeld over 3 sessies van elk 1,5 à 2 uur.
Het betreft een self-assessment SCL niveau 2 voor bedrijven tot 5 medewerkers. Kleine groepjes van maximaal 8 tot 10 deelnemers per cursus, verzekeren een persoonlijke benadering.
De adviseur helpt jou en je bedrijf om aan de norm en eisen van de Veiligheidsladder SCL te kunnen voldoen.

  • Sessie 1: eisen niveau 2 (systeem en proces)
  • Sessie 2: Veiligheidsgedrag niveau 2 (uitvoering)
  • Sessie 3: Auditeren van SCL (assessment)

Aan de hand van een flink aantal korte branche specifieke en interactieve video’s wordt het veiligheidsbewustzijn getraind.

Ook wordt ingegaan op praktijkvoorbeelden, welke aangedragen worden door de deelnemers, met afsluitend een self-assessment in de vorm van een vragenlijst waarmee Acta Group het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf vaststelt.
U ontvangt onze conclusie in de vorm van een deelnamecertificaat met toelichting als pdf-bestand.

Vervolgens kunt u deze samen met uw offerte indienen bij een hoofdaannemer. Onze conclusie laat eventueel ook zien waar nog kansen liggen voor verdere verbetering.

‘Samen de ladder op’ is een training die met een heel praktische benadering wil bijdragen aan arbeidsveiligheid op de bouwplaats.  De training is voor kleine bedrijven tot 5 werknemers, bijvoorbeeld dakdekkers, stratenmakers, stucadoors, enz.

Het doel is het veiligheidsbewustzijn te laten groeien: Kijk om je heen, herken je risico’s? Wat kun je er aan doen? Kijk naar je eigen manier van werken, zou je daar iets kunnen verbeteren? We laten ze opnames maken van eigen situaties in de praktijk en gaan die met elkaar bespreken.

We bieden tips, handigheidjes en hopelijk inzichten die direct in de dagelijkse praktijk zijn toe te passen. Maar ook dat er gedachtes worden opgedaan waar je nog even over na moet denken, een zaadje planten, iets laten groeien.

Aan het einde van de training vullen de deelnemers een vragenlijst in om aan te tonen dat ze Trede-twee-waardig zijn.

Dus je ziet…

We gaan aan de slag om ons veiligheidsgedrag bewust te worden. Je gaat kijken in je eigen organisatie. We bespreken wat je daar ziet. Hoe zou je het gedrag in je organisatie kunnen beïnvloeden.

En aan het einde van onze training checken we of we allemaal op trede 2 staan: Ons veiligheidsbewustzijn, ons veiligheidsgedrag, begint te groeien!

Duur: 3 dagdelen (16:30 – 18:30)

Prijs: € 650,00 p.p.

Inschrijven kan via de Acta Academy. Heb je een voucher gebruik dan het registratieformulier.

“Acta heeft alle kennis en ervaring in huis voor de Veiligheidsladder certificering. Het voor ons te doorlopen traject was duidelijk en hun betrokkenheid tijdens de begeleiding was groot. Echt maatwerk, omdat ze rekening hielden met wat past binnen onze organisatie.” 

Aluverre Gevelbouw

Neem contact met ons op

088 - 0705170
info@samendeladderop.nl

Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00

Ons kantoor

Spacelab 51
3824 MR Amersfoort

Een initiatief van de Acta Group.

Email ons