+31 (0) 88 0705 170 info@samendeladderop.nl

Safety Culture Ladder

Onze opleiding

Praktische handvaten om veiliger te werken

Heeft uw bedrijf minder dan vijf medewerkers en ligt uw orderbedrag onder de € 100.000? Dan heeft u geen certificering vanuit de Veiligheidsladder nodig. Toch blijft het belangrijk om aandacht te besteden aan het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf. Voor de veiligheid van uw medewerkers én om als onderaannemer mee te kunnen blijven doen.

De veiligste bouwplaats maak je samen met Acta.

Aantonen veiligheidsbewustzijn

Elke hoofdaannemer die al wat hoger op de Veiligheidsladder opereert, moet het veiligheidsbewustzijn van zijn onderaannemers toetsten. Als onderaannemer moet u dus kunnen aantonen dat uw medewerkers veilig werken.

Wat Acta biedt

Om het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf te vergroten biedt Acta een praktische online opleiding. Deze bestaat uit twee onderdelen:

‘Basis Veiligheidsladder’

Dit is een algemene video over het ontwikkelen van veiligheidsbewustzijn op de bouwplaats.

Korte interactieve video’s

Deze zes video’s richten zich op onderstaande bedrijfsaspecten uit de Veiligheidsladder. De video’s zijn branche specifiek en interactief. Elke video bevat een aantal vragen om te beantwoorden.

  1. Leiderschap en betrokkenheid
  2. Beleid en strategie
  3. Organisatie en aannemers
  4. Werkplek en procedures
  5. Afwijkingen en communicatie
  6. Audits en statistieken

Vaststellen veiligheidsbewustzijn

Aan de hand van alle antwoorden kan Acta het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf vaststellen. U ontvangt onze conclusie als pdf-bestand. Vervolgens kunt u deze samen met uw offerte indienen bij een hoofdaannemer. Onze conclusie laat eventueel ook zien waar nog kansen liggen voor verdere verbetering.

Bent u hoofdaannemer en op zoek naar een toetsingsinstrument? Dan kunt u deze opleiding natuurlijk ook zelf aanschaffen voor uw onderaannemers.

“Acta heeft alle kennis en ervaring in huis voor de Veiligheidsladder certificering. Het voor ons te doorlopen traject was duidelijk en hun betrokkenheid tijdens de begeleiding was groot. Echt maatwerk, omdat ze rekening hielden met wat past binnen onze organisatie.” 

Aluverre Gevelbouw

Neem contact met ons op

088 - 0705170
info@samendeladderop.nl

Openingstijden

ma - vr: 8:30 - 17:00

Ons kantoor

Spacelab 51
3814 MR Amersfoort

Een initiatief van de Acta Group.

Email ons